5 tips hoe horeca apparatuur kan helpen bij personeelstekort

Hoe kan horeca apparatuur helpen bij personeelstekort?

In januari stonden wij weer op de grootste horecabeurs van Nederland, de Horecava 2023. Wij kijken terug op een geslaagde beurs waar wij veel horeca ondernemers hebben gesproken over hoe het gaat, verwachtingen, apparatuur en trends. Maar ook over het tekort aan personeel in de horeca. Veel ondernemers bezochten onze stand met de vraag hoe ze dit tekort kunnen compenseren met slimme horeca apparatuur.

Op basis van deze veelgestelde vraag tijdens de Horecava, geven we je hieronder 5 tips hoe horeca apparatuur kan helpen bij het personeelstekort.

 

1. Tijd besparen met slagroommachines

Men zegt wel eens “Tijd kost geld”. Maar als iets minder tijd in beslag neemt, kan een werknemer dus nog meer “produceren” op een dag. Neem als voorbeeld de slagroomspuit, gebruik jij hem ook?

Er is slagroom nodig voor een warme chocomel of voor een dessert. Hiervoor moet dus slagroom gemaakt worden, jouw medewerker pakt de slagroomspuit, vult de spuit met de benodigde (slag)room en slagroompatronen. Na het vullen is schudt de medewerker circa 2 minuten tot de slagroom klaar is om te spuiten, 5 minuten later is de slagroom klaar voor gebruik. (én vergeet vooral de tijd niet die je kwijt bent met het schoonmaken van de slagroomspuiten).

Dit kan toch veel sneller? Met een slagroommachine van Sanomat heb je met slechts een druk op de knop snel de juist hoeveelheid stevige slagroom voor jouw dessert, warme chocomelk of zelfs bavarois.

Bekijk onze slagroomautomaten

Of neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken

2. Handelingen besparen met verse jus d'orange persen

Het verminderen van het aantal handelingen is één van de stappen om meer werk te verrichten met hetzelfde aantal personeel. Dankzij de sinaasappelpersen uit het assortiment van Zummo verminder je het aantal handelingen voor het verkrijgen van een versgeperste jus d’orange.

Veel horecabedrijven werken nog met een handpers voor het maken van verse sinaasappelsap. Het personeel moet hiervoor handmatig sinaasappels doormidden snijden en steeds halve sinaasappel, voor halve sinaasappel uitpersen. Een werknemer kan zo 5 minuten bezig zijn per glas verse sinaasappelsap.

Maar dankzij de geautomatiseerde sinaasappelpersen van Zummo kan je dit proces versnellen. In de ochtend vul je de korf bovenop de machines en de rest van de dag heb je met één druk op de knop binnen een mum van tijd verse jus d’orange.

Bekijk het assortiment sinaasappelpersen

Of neem contact op om de mogelijkheden voor jou te bespreken

3. (Energie)kosten besparen met efficiënte vaatwassers

Energiekosten kunnen een groot deel van de uitgaven in de horeca vormen. Door te kiezen voor een efficiënte vaatwasser kun je zowel energie- als personeelskosten besparen.

Onze horeca vaatwassers zijn ontworpen om snel en energiezuinig te werken, waardoor je minder tijd en geld kwijt bent aan het schoonmaken van servies en bestek. Bovendien zorgt het efficiënte gebruik van water en energie voor een verminderde impact op het milieu.

Bekijk onze vaatwasmachines

Of neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken

4. Sneller voedsel bereiden met hoogwaardige keukenapparatuur

Het bereiden van maaltijden kan tijdrovend zijn, vooral tijdens piekmomenten. Om het proces te versnellen en personeel efficiënter te laten werken, biedt Woertman magnetronovens van Panasonic aan. Deze gebruiksvriendelijke magnetronovens zorgen voor een gelijkmatige en snellere bereiding van voedsel, waardoor je keukenpersoneel meer gerechten kan bereiden in minder tijd.

Ontdek onze magnetronovens

Of neem contact op om de mogelijkheden voor jou te bespreken

5. Minder handmatig roerwerk dankzij efficiënte blenders

Roeren en mixen van ingrediënten kan veel tijd in beslag nemen, vooral als het handmatig moet gebeuren. Met onze krachtige en efficiënte Vitamix blenders voor de horeca kan je personeel snel en gemakkelijk sauzen, soepen, smoothies en meer bereiden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de fysieke belasting voor je personeel.

Bekijk ons blender assortiment

Of neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken

 

Personeelstekort compenseren met efficiënte apparatuur

Samengevat kan de horeca apparatuur van Woertman jouw onderneming helpen om personeelstekorten te compenseren en efficiënter te werken. Door te investeren in de juiste apparatuur, kan je zowel tijd als geld besparen en je personeel zich laten concentreren op het bieden van de beste service aan jouw gasten.

Neem contact op met ons team van experts

Wij helpen je graag om de perfecte apparatuur voor jouw horeca onderneming te vinden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 *
31306084141