Zummo: hoe het 30 jaar geleden begon

Rafael Olmos, oprichter van Zummo in Valencia, vertelt enthousiast over de oorsprong van het idee van een automatische sinaasappelpers.

“Vanuit een landhuis heb ik veel sinaasappelbomen gekweekt. Jaar na jaar waren de prijzen voor sinaasappels erg laag en toen ontstond het idee om de gewoonte te creëren om sinaasappelsap te consumeren. Want als dit lukt, dan worden er veel meer sinaasappels verkocht om dit sap te produceren. En door de vraag naar vers sap te vergroten – via onze Zummo sinaasappelpers machines – geven we uiteindelijk meerwaarde aan de sinaasappels. Bij het ontwerpen van de machines hebben we altijd hetzelfde systeem in gedachten gehouden, namelijk: hoe pers je thuis een sinaasappel uit? Juist, door verticale druk op de sinaasappel en ervoor te zorgen dat je de machine makkelijk kunt reinigen. Dat is vertaald in ons unieke perssysteem EVS (Efficient Vertical System)”.

Met welke Zummo pers je ook werkt: het resultaat is altijd heerlijk vers sinaasappelsap, 100% vrij van bittere schilmaak. Bekijk hier onze verschillende modellen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 *
31306084141