Hoe reinig je een professionele slagroommachine?

Elke horeca professional weet dat het vers serveren van slagroom de smaak van veel desserts naar een hoger niveau tilt. Maar om deze kwaliteit te waarborgen, moet je slagroommachine regelmatig en grondig gereinigd worden. In dit blog lees je hoe je jouw professionele slagroommachine optimaal onderhoudt, zodat je altijd verzekerd bent van verse en smakelijke slagroom.

Dagelijkse reinigingsroutine van de slagroommachine

Een slagroommachine wordt in veel horecazaken dagelijks gebruikt. Het is daarom cruciaal om deze na gebruik direct te reinigen. Begin door de resterende slagroom uit de automaat te spuiten.

Demonteer vervolgens de machine voorzichtig. Onderdelen zoals de kop, het ventiel en de afdichtingen dienen gescheiden te worden. Spoel elk onderdeel goed af onder stromend water, waarbij je ervoor zorgt dat alle roomresten verwijderd zijn. Dit is essentieel om de vorming van bacteriën te voorkomen.

Wekelijkse dieptereiniging van de slagroommachine

Naast de dagelijkse schoonmaak, moet de slagroomautomaat ook wekelijks grondig gereinigd worden. Voor een effectieve slagroomautomaat reiniging gebruik je een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor voedselcontact. Zorg ervoor dat je alle onderdelen goed inweekt en vervolgens met een zachte borstel schoonmaakt. Dit helpt om vastzittende resten en eventuele aanslag te verwijderen. Spoel nadien goed na met water om ervoor te zorgen dat alle zeepresten verwijderd zijn.

Maandelijkse controle van onderdelen en instellingen

Het is aan te raden om maandelijks de slagroommachine grondig te inspecteren op slijtage of schade aan de onderdelen. Controleer specifiek de afdichtingen, omdat deze ervoor zorgen dat de automaat goed afsluit. Vervang versleten of beschadigde onderdelen onmiddellijk.

Bovendien is het een goed moment om de automaat te ontkalken, vooral als je merkt dat er kalkaanslag aanwezig is. Dit kan de werking van de automaat beïnvloeden.

Slagroommachine reinigen voor optimale prestaties

Een slagroommachine is een waardevol hulpmiddel in de horeca, maar vereist zorgvuldig onderhoud om de kwaliteit en smaak van de slagroom te waarborgen. Door regelmatig en grondig je slagroomautomaat te reinigen, zorg je ervoor dat je gasten altijd kunnen genieten van verse en smakelijke slagroom. En dat is uiteindelijk wat telt in de horeca: tevreden gasten die graag terugkomen!

Slagroommachine toe aan vervanging?

Is je huidige slagroommachine toe aan vervanging? Bij Woertman zijn we al bijna 50 jaar experts op het gebied van slagroommachine. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bekijk al onze modellen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Of bekijk alle slagroommachines

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 *
31306084141