Hoe is het als je vader je collega is? En hoe voelt het als je zoon in dienst komt bij het bedrijf waar jij al jaren werkt? Herbert en Demey Evers weten het: Herbert werkt al sinds 1990 (!) bij ons en in 2018 is zijn zoon Demey ook in dienst gekomen.

Evers senior en junior

Herbert werkt in de regio midden en oost Nederland. Demey heeft de stad Amsterdam en bijbehorende regio. Hoe is het om samen in één bedrijf te werken? 

Hoe is het om samen te werken?
Herbert: ‘Het is echt leuk om samen te werken. In het begin weet je niet hoe dit uit zal pakken, maar het gaat prima. Het is ook bijzonder om samen met je zoon te werken. En ik hoor ook vaak van klanten terug dat ze dit heel leuk vinden. In het begin hadden we dagelijks contact, was als het ware een vraagbaak. In de afgelopen jaren heeft Demey steeds meer kennis opgebouwd, logisch ook, dat groeit. Nu gaat het ‘over en weer’. Neem bijvoorbeeld zijn kennis over blenders en de high speed ovens. In Demey’s werkgebied wordt veel meer met deze apparatuur gewerkt’. 

Demey: ‘Ik vind het leuk en realiseer me zeker dat het speciaal is om samen te werken. Tegelijkertijd moet ik ook eerlijk zeggen dat ik er niet zo mee bezig ben. Het voelt heel natuurlijk. Dit komt ook doordat we ieder ons eigen werkgebied hebben, we doen allebei ons eigen ding. Toen ik 6 jaar geleden begon belde ik mijn vader dagelijks voor advies. Dat is nu heel anders met alle kennis die ik heb opgebouwd. Uiteraard helpen we elkaar, en andere collega’s, nog steeds. Je bent nooit uitgeleerd’. 

Wat zijn de voordelen?
Herbert: ‘Dat zit in het praktische deel. Je neemt makkelijk spullen en apparatuur voor elkaar mee. Als je op de zaak in Nieuwegein bent is het altijd even vragen of de ander nog iets nodig heeft. Kleine moeite, groot plezier. Ik wil graag zo efficiënt mogelijk werken’. 

Demey: ‘Je kunt makkelijk dingen met elkaar bespreken, even overleggen. En het is vooral ook praktisch, je neemt makkelijk onderdelen en/of apparatuur voor elkaar mee als je nog langs de zaak gaat’.   

En de nadelen?
Herbert: ‘Die zijn er niet vind ik. Het enige is dat je thuis er wel op moet letten dat je het niet te vaak over werk hebt. Je bent samen een soort van front. Mijn vrouw en andere zoon hebben uiteraard ook hun verhaal en situaties om te delen. Maar hierin houden we elkaar scherp met humor en dat is ook goed’. 

Demey: ‘Ik ervaar geen nadelen. Natuurlijk moet je er wel voor waken dat je het thuis niet te vaak over werk hebt. Maar daar hebben we wel een goede balans in, we houden elkaar scherp aan de keukentafel 😉 ‘. 

Wat bewonder je in je zoon, je vader?
Herbert: ‘Zijn gretigheid naar informatie, graag willen leren. Dat is een mooie eigenschap. En breed werken vanuit de rol die je hebt: technisch maar ook verkoop zoals service- en onderhoudscontracten. Daarin zit namelijk ook de lange termijn relatie die je graag met je klant(en) en relaties wilt’. 

Demey: ‘Mijn vader weet heel veel en hij is een echte vraagbaak. Dat is niet alleen voor mij zo, dat is hij voor alle service collega’s, hij is altijd bereid om je te helpen. Wat ik heel knap vind is dat hij heel rustig blijft in elke situatie. Hij gaat altijd voor de beste oplossing waarbij de klant en hijzelf een goed gevoel aan over houden’. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 *
31306084141